Kinderen

Kinderen worden steeds meer op hun hoofd en hun denken aangesproken, terwijl ze juist veel voelen, zien en ervaren. Als lichaamsgebaseerde kindercoach help ik kinderen zichzelf nog beter te leren kennen. Ik begeleid kinderen vanaf 11 jaar.

Hoe fijn is het als kinderen hun gevoel en waarneming serieus kunnen nemen en daarin kunnen leren ontspannen?

Ik help je kind bij:

slaapproblemen

(faal)angst

niet lekker in zijn of haar vel zitten

overprikkeling

hooggevoeligheid

weinig zelfvertrouwen

onrust

verwerking van gebeurtenissen

Waarom begeleiding met het lichaam als uitgangspunt?

Het lichaam vertelt je hoe het met je gaat. De uitdrukkingen ‘er pijn in je buik van hebben’, ‘slappe benen hebben’, ‘een hoofdpijndossier’ en ‘hartenpijn hebben’ zijn niet voor niets ontstaan.

In de ontwikkeling tot volwassene is het voor het kind regelmatig nodig om zich aan te passen aan de omgeving. Hierbij onderdrukken kinderen vaak bepaalde gevoelens en impulsen. Dit brengt spanning met zich mee, die vaak in het lijf aanwezig is en kan zorgen voor lichamelijke of geestelijke klachten. Deze spanning zorgt er bovendien voor dat een kind niet ten volle kan beschikken over de juiste energie.

Voor kinderen geldt dat het fijn is om te kunnen ontspannen en te ontdekken wat hen helpt om dat te kunnen doen.

Resultaat

Kinderen:

  • zijn zekerder van zichzelf
  • voelen aan wat ze willen
  • weten de balans te vinden tussen wat zij willen en wat anderen verwachten
  • hebben overzicht
  • kunnen voor zichzelf opkomen
  • weten grenzen aan te geven
  • ervaren waar ze goed in zijn

Kinderen leren zichzelf kennen en hoe zich te verhouden tot anderen in de wereld.

Hoe werk ik?

Ik help kinderen bij het ontdekken van zichzelf en van de eigen kracht. Het is fijn als kinderen op een goede manier deze zelfkennis thuis en op school kunnen gebruiken.

Ik werk met dat wat nodig is voor jouw kind. Met gesprekken, massagetherapie, bewegingsoefeningen of juist onderzoeken wat helpt om stil te zitten en te ontspannen.

Voorafgaand aan de eerste afspraak met je kind heb ik eerst een gesprek met (één van) de ouders. Hierin wordt jullie hulpvraag verduidelijkt. We bespreken daarbij jouw of jullie verwachtingen en terugkoppelingen. Dit is afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Informatie over mijn werkwijze en de tarieven:

Werkwijze en tarieven